Online marketing

Online marketing bestaat uit verschillende deelgebieden, namelijk uit social media marketing, viral marketing, affiliate marketing, email marketing en mobile marketing. In dit portfolio wordt er vooral gekeken naar het deelgebied social media marketing. Ik zal mijzelf gaan richten op de trends en ontwikkelingen binnen dit deelgebied en zal daar waar mogelijk is de belangen voor de online marketeer benoemen.

Hieronder vindt u een beknopte beschrijving van alle deelgebieden van online marketing:

Social media marketing
Social media netwerken worden door veel bedrijven ingezet om interactie te creëren met de klant. Omdat bijna iedereen gebruik maakt van een of meerdere sociale netwerken is dit erg interessant voor bedrijven. Ook is het mogelijk om zeer gericht te adverteren, dit komt doordat sociale netwerken enorm veel van een gebruiker weten.

Viral marketing
Een op mond-op-mond reclame gebaseerde methode om via sociale netwerken met name naamsbekendheid te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van filmpjes op Facebook.

Affiliate marketing
Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de webwinkel betaald voor elke bezoer, lead of sale die hij genereert via websites, nieuwsbrieven of zoekmachinecampagnes.

E-mail marketing
E-mailmarketing wordt voornamelijk door websites gebruikt om huidige relaties te onderhouden en nieuwe klanten te werven. Het is een snelle en goedkope manier van online marketing. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om nieuwsbrieven, acties, promoties of introducties snel en gemakkelijk te communiceren naar de doelgroep.

Mobile marketing
Mobile marketing is een verzameling van methoden die organisaties in staat stelt om op een interactieve en relevante wijze te communiceren en contact te leggen met hun doelgroep via een mobiel apparaat of mobiel netwerk.

Bron: Marjolijn Vissen en Berend Sikkenga (2012). Basisboek Online Marketing van strategie tot conversie. Groningen: Noordhoff Uitgevers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s