Kunstmatige intelligentie

download

Op verschillende media wordt vandaag vermeldt dat Facebook met kunstmatige intelligentie bewegende beelden en spaak gaat analyseren. Hierdoor wordt het mogelijk voor Facebook om nog beter te begrijpen wat gebruikers leuk vinden aan video’s en foto’s.

Maar wat betekend dit voor u? Wat zijn de consequenties van zogenoemde kunstmatige intelligentie? Klik op lees meer, en ontdek een aantal interessante facts!

Facebook heeft afgelopen week hoogleraar Yann LeCun aangenomen als leidinggevende van een nieuw op te zetten  onderzoekscentrum voor kunstmatige intellegentie. LeCun werkte voorheen als hoogleraar aan de New York University.

LeCun gaat proberen computers slimmer te maken door middel van Deep Learing. Deze manier wordt ook al toegepast in de wereld van robots. Facebook hoopt hiermee een inschatting te kunnen maken over het wel of niet leuk vinden van bepaalde onderwerpen of advertenties.

De herkenning van inhoud van video’s staat nog in de kinderschoenen, dus dit zal de komende tijd nog een uitdaging blijven. Ook zal Facebook  veel tijd gaan spenderen aan Spraakherkenning.

Tot zover het theoretische gedeelte. Facebook begrijpt over een aantal jaren je vrienden beter dan jijzelf. Met andere woorden, Facebook zal alles over je weten. Computers zullen weten waar je op vakantie bent geweest, wat je lievelingseten is en welk merk auto’s je interessant is. En dat allemaal uit foto’s. En video’s uiteraard.. Zit u daar op te wachten?

Ik niet. Alle advertenties die ik over een paar jaar zie, zullen allemaal gaan over onderwerpen welke ik interessant vind. Ik houd er niet van dat andere alles voor mij gaan bepalen. In het boek The Filter Bubble komt ook duidelijk naar voren dat mensen hier niet op zitten te wachten. Er zitten zelfs gevaren aan, mensen zullen creativiteit verliezen.

Voor mijzelf hoeft dit alles niet. Maar Facebook moet uiteraard ook gewoon geld verdienen, en veel kunnen wij als consument er niet aan doen. Binnen enkele jaren valt kunstmatige intelligentie waarschijnlijk gewoon binnen het verdienmodel van Facebook.

Graag zou ik uw mening willen horen over kunstmatige intelligentie en uw privacy. Laat een bericht achter of vul de poll in.

 

Bron: http://tweakers.net/nieuws/93090/facebook-start-onderzoek-naar-kunstmatige-intelligentie.html
Bron: http://www.nu.nl/tech/3652571/facebook-gaat-gedrag-voorspellen-met-kunstmatige-intelligentie.html
Bron:http://www.42bis.nl/2013/09/geen-paniek-kunstmatige-intelligentie-facebook-komt-er/
Bron:http://www.marketingfacts.nl/berichten/kunstmatige-intelligentie-om-klantwaarde-te-balanceren-met-customer-ex

 


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s