LinkedIn zakelijk

LinkedIn-for-BusinessesWat is LinkedIn ?

LinkedIn is het grootste sociale netwerk ter wereld. Op LinkedIn kunnen gebruikers een CV plaatsen, in contact komen met zakelijke relaties en onderdeel worden van groepen. Met andere woorden; jezelf en je bedrijf profileren binnen je zakelijke netwerk. Op dit moment zijn er 259 miljoen gebruikers geregistreerd, en dit aantal groeit nog steeds.

Geschiedenis

LinkedIn is actief sinds mei 2003. Het sociale netwerk is opgericht door Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke, Eric Ly, en Jean-Luc Vaillant. In 2006 waren er ongeveer 20 miljoen gebruikers, dit aantal is gegroeid tot 259 miljoen in 2013. Momenteel is LinkedIn beschikbaar in 200 landen in 20 talen.

Feiten

Hieronder staan een aantal interessante feiten over Yammer:

  • LinkedIn heeft 259 miljoen gebruikers
  • De omzet was in 2012 972 miljoen dollar
  • Er werken 4.800 mensen bij LinkedIn
  • In Nederland zijn er 6,7 miljoen gebruikers
  • Er zijn 110.000 Nederlandse bedrijfsprofielen
  • Er zijn 4.800 gesponsorde Nederlandse vacatures

Doelgroep

De doelgroep van LinkedIn zijn veelal hoger opgeleiden welke actief zijn in de zakelijke wereld.  Van alle Nederlandse gebruikers is 62% mannelijk. Ongeveer 30% is actief in de sector corporate, high tech of finance. 16% van de gebruikers geeft aan zelfstandig ondernemer te zijn. Ruim 40% van de gebruikers zijn tussen de 35 en de 40 jaar.

Bereik

LinkedIn heeft een groot bereik in Nederland. Het bereik van LinkedIn binnen de werkende bevolking is erg hoog. Van de totale bevolking wordt ongeveer 26% bereikt.

Verdienmodel

Het LinkedIn verdienmodel is gebaseerd op 3 pijlers; Premium Subscriptions, Talent Solutions en Marketing Solutions. Premium Subscriptions zijn extra functie van een profiel, hiermee werd 73 miljoen dollar omzet behaald. Talent Solutions helpt bedrijven en recruiters bij het vinden van geschikt personeel, met dit onderdeel werd 205 miljoen dollar omzet behaald. Met Marketing Solutions, het gebruik van adverteren, werd 86 miljoen dollar omzet behaald.

Zakelijke mogelijkheden

LinkedIn is het sociale netwerk om te netwerken. Bedrijven kunnen nieuwe klanten en nieuw personeel gemakkelijk vinden middels ‘advanced search’. Een goed profiel met de juiste zoekwoorden en tags zijn goed voor SEO.

Een bedrijf kan haar klanten vinden in groepen. De gebruikers in deze groepen zijn allemaal potentiele klanten. Het bedrijf kan gepromoot worden door middel van actieve deelname in deze groepen.

 

Bron: http://www.re-freshed.nl/social-media-een-overzicht/
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/LinkedIn
Bron: http://www.recruiteruniversity.nl/2013/04/feiten-cijfers-linkedin-nederland-2013-infographic/
Bron: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:f11xvFFbEqwJ:www.expandonline.nl/social-media/linkedin-adverteren/+&cd=2&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
Bron: http://www.hrlog.nl/2011/11/13/cijfers-linkedin-gebruikers-nederland/
Bron: http://www.comscore.com/dut/Insights/Press_Releases/2011/4/The_Netherlands_Ranks_number_one_Worldwide_in_Penetration_for_Twitter_and_LinkedIn
Bron: http://www.socialmediaacademie.nl/linkedin-richt-zich-op-content-marketing-en-sales/
Bron: http://www.socialmediaacademie.nl/uitleg-over-het-linkedin-verdienmodel/
Bron: http://www.publishr.nl/2009/08/10-tips-tricks-linkedin-zakelijk-gebruiken/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s