Mobiel verslaat desktop

mobile_vs_pc1-1024x390Het zit er al tijden aan te komen; mobile heeft desktopgebruik verslagen. Steeds meer mensen bekijken media op mobile devices. Dit blijkt uit onderzoek van e-marketeer.

Deze verschuiving is sinds de komst van smartphones en tablets aan de orde van de dag. Door de explosieve groei van het aantal gebruikers van mobiel internet wint het snel terrein. Dit betekend dat sociale netwerken steeds vaker bezocht gaan worden middels mobiele devices.

In 2010 was mobiele media verantwoordelijk voor ongeveer 3,6 % van het totale media aanbod. Het percentage voor desktop lag toen nog op ruim 22%. In 3 jaar tijd groeide het mobiel gebruik naar 19,4%. Deze groei was duidelijk ten koste gegaan van desktop gebruik. Desktop zakte naar 19,2%, en hiermee was mobiel gebruik voor het eerst groter dan desktop gebruik.

Uiteraard heeft deze trend voor de online marketeer belangrijke gevolgen. Zo is het anno 2014 ondenkbaar dat een website niet geschikt is voor mobiele apparaten. Het is echter wel erg belangrijk om te checken of een website werkt met alle browsers en mobiele besturingssystemen.

 

Bron: http://www.socialmediasocialmedia.nl/strategie_nieuws/presentatie-de-social-media-trends-voor-2013-volgens-pr-bureau-edelman/
Bron: http://www.emarketer.com/Article/US-Time-Spent-on-Mobile-Overtake-Desktop/1010095

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s