Personal Branding Facebook

Wat is Facebook ?

Facebook is een van de grote social media netwerken ter wereld. Via Facebook kunnen gebruikers persoonlijke interesses delen of kunnen gebruikers spelletjes spelen met of tegen elkaar. Op dit moment zijn er 1,115 miljard gebruikers van dit netwerk wereldwijd. In Nederland zijn er op dit moment ruim 8 miljoen gebruikers.

Geschiedenis

Samen met zijn medeoprichters richtte Mark Zuckerberg in februari 2004 thefacebook.com. Ongeveer een jaar later werd de naam verandert naar Facebook. In september 2006 werd Facebook een openbare site, dus iedereen mocht er gebruik van maken. Dit resulteerde in een enorme groei, en op de dag van vandaag heeft 1 op de 7 mensen Facebook.

Feiten

Omdat Facebook zo veel gebruikers heeft zijn er een aantal interessante feiten op te sommen:

  • Facebook heeft meer dan 1 miljard gebruikers, dit komt neer op 1 op de 7 mensen
  • Facebook heeft 8,4 miljoen actieve gebruikers in Nederland
  • Facebook is actief in 127 van de 137 landen
  • Facebook heeft meer dan 1 miljoen actieve adverteerders
  • Iedere 10 minuten komen er 1 miljoen statusupdates bij
  • Er zijn meer dan 16 miljoen Facebook fanpagina’s
  • 25 % van de tieners logt minimaal 10 keer per dag in
  • 5.299 mensen werken bij Facebook
  • Last but nog least; de omzet van Facebook bedroeg in 2012 ruim 5 miljard dollar

Doelgroep

De Nederlandse doelgroep van Facebook ziet er als volgt uit: er is duidelijk een verschuiving te zien van de belangrijkste leeftijdsdoelgroep. De meeste gebruikers zijn op dit moment 34 jaar of ouder, terwijl dit in 2010 nog de 24 tot 34 jarigen waren. Er zijn steeds minder jongeren tussen de 18 en de 24 aanwezig op Facebook. De afgelopen jaren zijn er steeds meer vrouwen op Facebook gekomen. Het percentage vrouwen was in 2010 45%, tegen 51% in 2013.

Personal Branding

Middels Facebook is het mogelijk om snel en gemakkelijk een netwerk op te bouwen. Door een bericht op Facebook te plaatsen bereik je al veel mensen. Wanneer iemand bijvoorbeeld opzoek is naar een baan, kan dit goede uitkomsten bieden. Vermeld in je bericht duidelijk naar wat voor een baan je op zoek bent, dit maakt het allemaal alleen maar makkelijker. Maak dus van je vrienden je ambassadeurs.

Kijk uit met wat je allemaal op Facebook zet. Het komt maar al te vaak voor dat de privacy instellingen niet goed staan, en alles door iedereen te bekijken is. Dus ook door potentiele werkgevers.

Recruiters bekijken vaak profielen op Facebook. Door op je profiel te kijken kunnen ze veel persoonlijke informatie vinden. Laat daarom ook zien waar je interesses en passies liggen. Naast de professionele informatie is het ook van belang dat een potentiele werkgever ziet dat je sociaal leven goed is.

Het is van belang dat het Facebookprofiel zo volledig mogelijk wordt ingevuld, zodat je vindbaar bent voor adverteerders. Recruiters zoeken via advertenties geschikte kandidaten, voeg dus al je opleidingen en ervaringen toe aan je profiel.

Zorg er tenslotte voor dat je juiste connecties maak. Dit kan middels directe vrienden, pagina’s en evenementen.

 

Bron: http://www.fnvprofessionals.nl/facebook-personal-branding/
Bron: http://www.frankwatching.com/archive/2012/08/16/solliciteren-via-social-media-hoe-kijken-recruiters-hier-tegenaan/
Bron: http://mashable.com/2009/04/02/facebook-personal-brand/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s