Personal Branding Pinterest

Wat is Pinterest ?

Het sociale netwerk Pinterest is in een aantal opzichten met een prikbord te vergelijken. Op dit digitale prikbord kunnen gebruikers berichten pinnen. Het is onder andere mogelijk om over verschillende onderwerpen prikborden te maken, welke vervolgens met vrienden te delen zijn. Wanneer gebruikers jouw pins leuk vinden kunnen ze deze delen en op zijn of haar eigen prikbord zetten. Het sociale netwerk heeft op dit moment 70 miljoen gebruikers en groeit explosief.

Geschiedenis

Pinterest is in 2010 opgericht door Ben Silbermann. Pinterest is het snelst groeiende sociale netwerk ooit, binnen 9 maanden waren er meer dan 10 miljoen actieve gebruikers geregistreerd. In 2011 werd Pinterest opgenomen in de top 50 van beste websites.

Feiten

Hieronder staan een aantal interessante feiten over Pinterest

  • Pinterest heeft 70 miljoen gebruikers
  • In Nederland zijn er ongeveer 500.000 gebruikers van Pinterest
  • Gebruikers spenderen meer tijd aan Pinterest dan aan andere sociale netwerken
  • Gebruikers hebben gemiddeld een hoog inkomen
  • Het aantal gebruikers is met bijna 3000 procent toegenomen in 2,5 jaar

Doelgroep

68% van de gebruikers is op dit moment vrouw, en de meeste van hen zijn tussen de 25 en 35 jaar. Opvallend is dat 50% van de gebruikers kinderen heeft. Veel van de gebruikers verdienen jaarlijks boven gemiddeld veel geld.

Personal Branding

Het maakt in principe niets uit of je nu een schilder, chef-kok of een bouwvakker bent; iedereen kan zich profileren op Pinterest. Laat zien wat je allemaal kan, maak foto’s van projecten en deel deze op Pinterest. Hierdoor laat je de wereld zien wat je kan en waar je ambities liggen. Ook berichten van andere gebruikers zijn belangrijk. Door posts van andere gebruikers te pinnen, laat je tevens zien waar jouw ambities en interesses liggen.

Zorg er voor dat je profiel up to date is en blijft. Hierdoor bindt je als het ware bezoekers met dezelfde interesses aan je pagina. Ook is het aan te raden om gewoon je CV op Pinterest te zetten, doe dit wel op een originele manier zodat je CV door andere gebruikers gepint wordt.

Door het gebruik van Pinterest bij je up to date van de laatste trends en ontwikkelingen en het laatste nieuws.

 

Bron: http://www.mediabistro.com/mediajobsdaily/guest-post-seven-ways-to-use-pinterest-to-boost-your-personal-brand_b10151
Bron: http://www.angelcoaching.nl/blog/pinterest-voor-personal-branding/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s