Personal Branding YouTube

Wat is YouTube ?

YouTube is de grootste videosite ter wereld, en is onderdeel van Google. Op deze site kunnen gebruikers video’s bekijken en uploaden. Deze filmpjes kunnen dan weer gedeeld worden met vrienden. Ook is het mogelijk video’s te beoordelen. Voor gebruikers is het mogelijk om te abonneren op het kanaal van een bedrijf. Op dit moment zijn er ruim 1 miljard unieke bezoekers elke maand.

Geschiedenis

YouTube is in 2005 opgericht door drie medewerkers van PayPal. Eind 2005 was YouTube actief en groeide snel in populariteit. Op dit moment heeft de site 1 miljard unieke bezoeken per dag.

Feiten

Hieronder staan een aantal interessante feiten over YouTube:

  • YouTube heeft 1 miljard unieke bezoekers per maandag
  • Per minuut wordt er 100 uur aan video geüpload
  • Maandelijks wordt er 6 miljard uur aan video bekeken
  • 80% van al het verkeerd komt van buiten VS
  • YouTube is actief in 61 landen
  • YouTube is beschikbaar in 61 talen

Doelgroep

Gebruikers van YouTube komen uit alle leeftijd- en demografische groepen. Van alle gebruikers is 56% tussen de 18 en de 24 jaar. Mannen gebruiken met 55% vaker YouTube dan vrouwen.

Personal Branding

Wanneer je YouTube voor personal branding wilt gaan gebruiken moet je eerst je profiel gaan inrichten. Met andere woorden; hoe wil jij jezelf gaan profileren. Een profiel op YouTube is bijna geheel te personaliseren. De eerst stap is het kiezen van een channel name. Wanneer het profiel gebruikt gaat worden voor personal branding, zorg er dan voor dat het een professionele naam is. Kies vervolgens een professionele avatar of profielfoto en een passende URL. Vervolgens is er een mogelijkheid om je profiel te updaten naar een Guru account. Dit wilt zeggen dat je een expert bent op een bepaald gebied, dit pas erg goed bij personal branding.

Verder is het mogelijk om je profiel geheel naar je eigen wensen en inzichten aan te passen. Zo is het mogelijk om kleuren te veranderen en tags toe te voegen. Ook kan men een geheel ander thema kiezen.

Wanneer het profiel is gemaakt, is het tijd om video’s te maken en te uploaden. Zorg ervoor dat je video’s uniek zijn, maar zet jezelf niet voor schut. Content is namelijk het belangrijkste op YouTube. Ga vervolgens je video’s promoten op YouTube. Gebruik hiervoor gewoon je bestaande netwerk op andere sociale netwerken. Hierdoor bereik je waarschijnlijk gelijk veel mensen, en de meeste hebben dezelfde interesse als jijzelf. Meld (subscibe) je tot slot aan bij andere kanalen en ga de interactie aan.

 

Bron: http://mashable.com/2009/11/04/youtube-personal-brand/
Bron: http://www.jillceleste.com/what-social-media-sites-should-you-use-for-personal-branding/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s