Social Media en SEO

imagesSocial media gaat steeds belangrijker worden voor de positie in de zoekmachines. Wanneer bijvoorbeeld een bericht van een bedrijf veel gedeeld wordt, dan is de content waarschijnlijk van waarde.

Steeds meer bedrijven zijn actief op sociale netwerken, maar de meeste weten niet dat dit ook invloed heeft op off-page SEO. Social media wordt dan ook steeds belangrijker onderdeel van off-page SEO. Wanneer een pagina of bericht gedeeld of gelikt wordt, wordt hiermee meer autoriteit gecreëerd. Ook heeft het aantal vrienden of volgers invloed op de autoriteit.

Social media kan op 3 verschillende manieren invloed hebben op zoekresultaten:

Universal search: De content die een online marketeer plaatst op sociale netwerken is onderdeel van universal search. Onder universal search verstaan we de integratie van verschillende typen context, zoals video’s en afbeeldingen.

Autoriteit: Google neemt tegenwoordig de variabelen vrienden, volgers, retweets en likes mee in haar autoriteitsbepaling. Google hecht veel waarde aan het bedrijf dat er achter zit. Google heeft social media toegevoegd aan het linkbuilding/pagerank principe. Wanneer er via social media gelinkt wordt naar een goede website met krachtige links, zal deze website meer autoriteit krijgen.

Personaliseren: Een onderdeel van Google ’s diensten zijn gepersonaliseerde zoekresultaten. Gebruikers van social media netwerken hechten waarde aan vrienden en gelikete bedrijven. Wanneer een connectie van een social media netwerk bijvoorbeeld iets gedeeld heeft, is het mogelijk dat dit in de gepersonaliseerde zoekresultaten terug komt.

Social media wordt dus steeds belangrijker. Wanneer een online marketeer rekening houdt met de bovenstaande invloeden, komt dit zeker ten goede van de SEO.

 

Bron: http://bonobos.nl/blog/seo-en-het-effect-van-social-media/
Bron: http://moz.com/blog/your-guide-to-social-signals-for-seo
Bron: https://wesecureit.nl/blog/gastblog-wat-hebben-seo-en-social-media-met-elkaar-te-maken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s